Schaatsbaan Nijverdal

Lieve schaatsliefhebbers,

Schaatsbaan Nijverdal stond al helemaal in de startblokken voor de editie van 2021. Zoals we recent nog lieten weten, leek niets ons in de weg staanโ€ฆ Hoe snel kan het gaan: helaas hebben we na de persconferentie van vrijdag 12 november met pijn in ons hart moeten besluiten om ook dit jaar Schaatsbaan Nijverdal en de Winterfair af te gelasten. Door alle nieuwe noodzakelijke maatregelen wordt de situatie tรฉ onzeker en dit werkt door in de hele breedte van de organisatie.

๐‹๐š๐ฌ๐ญ๐ข๐ ๐ž ๐ค๐ž๐ฎ๐ณ๐ž

De beslissing om deze editie wederom af te gelasten was niet eenvoudig. In aanloop naar het sfeervolle winterse evenement stond er al veel in de steigers. Zo hadden veel vrijwilligers zich weer aangemeld, was het programma al gereed, stonden sponsoren paraat en waren de ijsbaan en de tipi vastgelegd. Gezien de snelheid van de oplopende besmettingscijfers en de vele onzekerheden die dit met zich meebrengt, nemen wij onze verantwoordelijkheid. De gezondheid van de schaatsliefhebbers, vrijwilligers en leveranciers staat voorop. En die willen we graag beschermen. Ontzettend balen voor ons als organisatie en voor alle enthousiaste vrijwilligers, maar voor de kinderen is dit het meest jammer.
Ook de Winterfair kan helaas niet doorgaan in december. De vele regels die het kabinet heeft ingesteld na de persconferentie afgelopen vrijdag maakt het onmogelijk om de fair te organiseren. Een flinke domper!

๐“๐จ๐œ๐ก ๐ ๐š๐š๐ง ๐ฐ๐ž ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ก๐ž๐ฅ๐ž๐ฆ๐š๐š๐ฅ ๐›๐ข๐ฃ ๐๐ž ๐ฉ๐š๐ค๐ค๐ž๐ง ๐ง๐ž๐ž๐ซ๐ณ๐ข๐ญ๐ญ๐ž๐ง en wanneer mogelijk gaan we zeker nog leuke sfeerversterkers inzetten op de zaterdagen en feestdagen.
We kijken in ieder geval alvast uit naar volgend jaar.

Schaatsbaan Nijverdal staat gepland voor 8 december 2022 t/m 8 januari 2023.

9 december 2021 t/m 9 januari 2022

Informatie over de openingstijden volgen zo spoedig mogelijk

Schaatsbaan Nijverdal is in 2021 afgelast.

Schaatsbaan Nijverdal staat gepland voor 8 december 2022 t/m 8 januari 2023.

Voor het derde jaar wordt er een Curling bedrijvencompetitie georganiseerd door Tafelronde 175 Hellendoorn/Nijverdal en Schaatsbaan Nijverdal. De ervaring leert dat er erg veel belangstelling is, dus schrijf je snel in om zeker te zijn van een plek!

Hoe gaaf; curling voor het goede doel. De strijd om de Curling Cup leidt via voorrondes, halve finales tot de finale. Geef je op en maak er een gezellige avond van met je collega’s, vrienden, kameraden of familieleden. Glรผhwein, muziek, kerstsfeer en samen op het ijs, winterse pret!!

 

Informatie over de opgave mogelijkheden volgt spoedig.

 

 

Voor wie geen zin heeft om de ijzers onder te binden, maar toch wil genieten van de unieke sfeer, is het heerlijk toeven in de gezellige tipi bij de schaatsbaan. Het is er lekker warm en met regelmatig optredens van bands en koren is het er altijd beregezellig.

 

 

 

 

 

 

 

 

De oeroude schaatssport schoonrijden heeft een plekje gekregen op de Nationale lijst van Immateriรซel Cultureel Erfgoed. Het streven naar perfectie wordt eindelijk erkend, zo zien de beoefenaars van het schoonrijden het.ย Schoonrijden kenmerkt zich door een zwierige slag op de schaats, waarbij soms in groepen wordt gereden. De bewegingen zijn traag, waarbij er wordt gezocht naar synchronie en perfectie.ย Het kost jaren oefenen voordat je het een beetje onder de knie hebt. Zoโ€™n 250 mensen beoefenen de oudste schaatssport fanatiek.

De datum van het optreden in 2022 volgt spoedig.

Foto’s: Mike Rikken Fotografie

Alle basisscholen krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan het schoolschaatsen. Elke doordeweekse dag is de baan van 9.00 tot 15.00 uur geopend voor schoolkinderen.

Op twee dagen wordt de baan vrijgemaakt voor het peuterschaatsen.ย Deze tijden is de baan alleen voor de allerkleinsten en hun papa’s en mama’s geopend.

De specifieke data worden spoedig bekendgemaakt.

Het is IJSTIJD! en onze ijsbaan maakt hier dit jaar deel van uit!

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB waarbij samen met haar partners onze ijsbaan en nog 41 andere tijdelijke en 8 kunstijsbanen kinderen enthousiast gemaakt worden voor schaatsen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond. Het is dus tijd om te gaan schaatsen. Samen met je klasgenootjes of vriendjes.

Van 5 december 2019 tot en met zondag 5 januari is onze IJSTIJD! baan open en kan jij komen schaatsen. Heb je bij ons met je hele klas geschaatst? Dan wil je toch zeker weer gaan! Na het schoolschaatsen ontvang je een unieke code die je de gelegenheid biedt om nog eens gratis of voordelig te gaan schaatsen. Verzilveren kan via ijstijd.schaatsen.nl. Zo kunnen de kinderen laagdrempelig extra schaatsplezier beleven. Hopelijk brengt dit weer nieuwe talenten voort, die later in de voetsporen van Kjeld Nuis, Ireen Wรผst of Suzanne Schulting kunnen treden.

Het kan allemaal. Het is IJSTIJD!

Kijk voor meer informatie op: https://www.schaatsen.nl/ijstijd/