Schaatsbaan Nijverdal

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 3 november jl. heeft Ondernemersvereniging Op Naar Nijverdal samen met de gemeente Hellendoorn besloten om de Schaatsbaan Nijverdal dit jaar af te lasten. Alles stond al in de startblokken: de baan lag klaar bij de leverancier en de vrijwilligers stonden te trappelen om aan de slag te gaan. “Helaas moeten we uit veiligheidsredenen toch besluiten het evenement te annuleren.”

Geen winterse sferen in het centrum, geen gezellige tipi en geen mooie schaatsbaan. “Ontzettend jammer en met pijn in ons hart. De kinderen in ons dorp worden dit jaar al zo beknopt in hun mogelijkheden en we hadden ze dit schaatsplezier graag gegund, al was het op aangepaste wijze”, vertelt centrum-manager Manfred Körbl.

Manfred vervolgt: “De veiligheid van onze dorpsbewoners staat echter voorop en we hopen dat de genomen maatregelen tegen het coronavirus het gewenste positieve effect hebben. We verwachten dan ook in 2021 gewoon terug te zijn en maken ons gereed voor een mooi evenement. We kijken nu al uit naar de drukte en gezelligheid in hartje Nijverdal. Mede mogelijk door de vele plaatselijke ondernemers. Dus, op naar volgend jaar!”

Helaas komt er in 2020 geen schaatsbaan

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 3 november jl. heeft Ondernemersvereniging Op Naar Nijverdal samen met de gemeente Hellendoorn besloten om de Schaatsbaan Nijverdal dit jaar af te lasten.

Voor het tweede jaar wordt er een Curling bedrijvencompetitie georganiseerd door Tafelronde 175 Hellendoorn/Nijverdal en Schaatsbaan Nijverdal. De ervaring leert dat er erg veel belangstelling is, dus schrijf je snel in om zeker te zijn van een plek!

Hoe gaaf; curling voor het goede doel. De strijd om de Curling Cup leidt via voorrondes, halve finales tot de finale op vrijdag 03 januari 2020. Geef je op en maak er een gezellige avond van met je collega’s, vrienden, kameraden of familieleden. Glühwein, muziek, kerstsfeer en samen op het ijs, winterse pret!!
Voor meer info en opgave: aanmelden@curlingcup.nl.

Data van de Curling competitie:

Maandag 9 december
Dinsdag 10 december
Maandag 16 december
Dinsdag 17 december
Woensdag 18 december
Vrijdag 20 december

Vrijdag 3 januari 2020 is de finale avond.

Voor de CURLING CUP gelden de volgende voorwaarden:

Kosten per deelnemende team bedragen € 150,00

Teamsamenstelling; een Curlingteam bestaat in de meest ideale samenstelling uit 4 personen (i.v.m. de vier te werpen stenen). Bestaat je team uit 3 personen, dan gooit één speler twee keer. Bestaat je team uit vijf personen, dan zal je moeten rouleren. Het maximaal aantal teamleden is 8.​

 

Voor wie geen zin heeft om de ijzers onder te binden, maar toch wil genieten van de unieke sfeer, is het heerlijk toeven in de gezellige tipi bij de schaatsbaan. Het is er lekker warm en met regelmatig optredens van bands en koren is het er altijd beregezellig. Elke zondag is er Live muziek! 

 

Openingstijden TiPi

Dagelijks tot 23.00 uur
Zondagen tot 19.00 uur

 

Pubquiz in de TiPi

Nieuw dit jaar is de Pubquiz in de TiPi: Een mega pubquiz op een bijzondere en gezellige locatie.
Lekker quizzen op donderdag 12 december, 19 december en 2 januari. Deelname is helemaal gratis.
Geef je op in teams van maximaal 6 personen.
Aanvang 19.00 uur. De Pubquiz start om 19.30 uur.
Geef je nu alvast op via: https://grandcafetoitoi.nl/pubquiz/.

 

 

 

 

 

 

De oeroude schaatssport schoonrijden heeft een plekje gekregen op de Nationale lijst van Immateriëel Cultureel Erfgoed. Het streven naar perfectie wordt eindelijk erkend, zo zien de beoefenaars van het schoonrijden het. Schoonrijden kenmerkt zich door een zwierige slag op de schaats, waarbij soms in groepen wordt gereden. De bewegingen zijn traag, waarbij er wordt gezocht naar synchronie en perfectie. Het kost jaren oefenen voordat je het een beetje onder de knie hebt. Zo’n 250 mensen beoefenen de oudste schaatssport fanatiek.

Op zaterdag 14 december zijn de schoonrijders op de schaatsbaan met optredens tussen 14.00 en 15.30 uur. In hun traditionele kleding zwieren de schoonrijders, afkomstig uit heel Nederland, met mooie slagen over het ijs. Komen jullie ook even kijken?

Foto’s: Mike Rikken Fotografie

Alle basisscholen krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan het schoolschaatsen. Elke doordeweekse dag is de baan van 9.00 tot 15.00 uur geopend voor schoolkinderen.

Op twee dagen wordt de baan vrijgemaakt voor het peuterschaatsen, op 27 december van 9.00 – 10.00 uur en 2 januari van 9.00 tot 10.00 uur.
Deze tijden is de baan alleen voor de allerkleinsten en hun papa’s en mama’s geopend.

Via de schoolschaatslessen krijgen basisschoolkinderen vaak een eerste echte kennismaking met de puur Hollandse schaatssport. Ook dit seizoen ontvangen zij na hun schaatsles een brief met daarin een unieke code die hen de gelegenheid biedt om nog eens gratis of voordelig te gaan schaatsen. Verzilveren kan via ijstijd.schaatsen.nl. Zo kunnen de kinderen laagdrempelig extra schaatsplezier beleven. Hopelijk brengt dit weer nieuwe talenten voort, die later in de voetsporen van Kjeld Nuis, Ireen Wüst of Suzanne Schulting kunnen treden.

 

Meer bewegen
IJSTIJD! speelt in op het maatschappelijke streven om de jeugd meer te laten bewegen. Sport is goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind. Schaatsen staat voor plezier op het ijs, coördinatie, kracht en snelheid. Schaatsen zit in het DNA van de Nederlander. Als het één nacht vriest, dromen velen van toeren op natuurijs en de Elfstedentocht.

In Nederland leren kinderen fietsen en zwemmen en daar hoort natuurlijk ook schaatsen bij.
Sinds strenge winters minder vaak voorkomen, is het echter niet meer vanzelfsprekend dat de jeugd leert schaatsen op natuurijs. De KNSB en haar samenwerkingspartners willen alle kinderen daarom met deze oer-Hollandse sport laten kennismaken op kunstijs. Ons land telt 23 grote kunstijsbanen, die vanaf oktober tot april open zijn, en vele tientallen kleinere ijsbanen, die veelal vanaf Sinterklaas tot het einde van de kerstvakantie in de stads- en dorpscentra liggen.

 

Samenwerking
De KNSB werkt voor IJSTIJD! samen met vele partijen. De (tijdelijke) kunstijsbanen, schaatsscholen, schaatsverenigingen en basisscholen spelen een belangrijke rol. Hoofdsponsor KPN is vanaf het eerste begin nauw betrokken geweest bij IJSTIJD! en is ook in deze editie één van de belangrijkste dragers van deze campagne. De Vereniging Kunstijsbanen Nederland nam vorig jaar mede het initiatief om IJSTIJD! uit te breiden met de vaste kunstijsbanen. Rabobank ondersteunt wederom IJSTIJD! om de lokale verbinding met de schaatsverenigingen te versterken. Daarnaast hebben Daikin, Tonzon, Trachitol en nieuwkomer Reggeborgh en de mediapartner De Telegraaf het jeugdschaatsplan ook omarmd.

Het is IJSTIJD! en onze ijsbaan maakt hier dit jaar deel van uit!

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB waarbij samen met haar partners onze ijsbaan en nog 41 andere tijdelijke en 8 kunstijsbanen kinderen enthousiast gemaakt worden voor schaatsen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond. Het is dus tijd om te gaan schaatsen. Samen met je klasgenootjes of vriendjes.

Van 5 december 2019 tot en met zondag 5 januari is onze IJSTIJD! baan open en kan jij komen schaatsen. Heb je bij ons met je hele klas geschaatst? Dan wil je toch zeker weer gaan! Na het schoolschaatsen ontvang je een unieke code die je de gelegenheid biedt om nog eens gratis of voordelig te gaan schaatsen. Verzilveren kan via ijstijd.schaatsen.nl. Zo kunnen de kinderen laagdrempelig extra schaatsplezier beleven. Hopelijk brengt dit weer nieuwe talenten voort, die later in de voetsporen van Kjeld Nuis, Ireen Wüst of Suzanne Schulting kunnen treden.

Het kan allemaal. Het is IJSTIJD!

Kijk voor meer informatie op: https://www.schaatsen.nl/ijstijd/