Laat je verrassen bij het Straattheater in Nijverdal

Laat je verrassen door de maffe en spraakmakende straattheaterartiesten met hun kostuums en
wees getuige van adembenemende luchtacrobatiek! Tijdens het Straattheater in Nijverdal, dat
Tweede Pinksterdag weer plaatsvindt, word je in het centrum verrast en vermaakt met optredens van diverse acts. Voor je het weet zit je zelf in de act, dus blijf op je hoede voor alle bijzondere typetjes die er rondlopen.

 

Op maandag 29 mei kan jong en oud weer genieten van straattheater. Het centrum van Nijverdal
wordt tussen 13.00-17.00 uur omgetoverd tot een theatraal spektakel. Een aantal winkels zijn
geopend en voor de kinderen is er leuk kinderentertainment. Kom dus gezellig met de hele familie naar het centrum, neem een kijkje bij de winkels die geopend zijn, pak een terrasje, geniet van maffe en spraakmakende straattheaterartiesten en verwonder je over dit spektakel. Hieronder hebben we een aantal spraakmakende acts voor je uitgelicht.

 

FeuerWer?
ATTENTIE, de sirene klinkt! Een historische brandweerauto wordt een podium. Een brandslang wordt een koord. Een trapeze hangt hoog aan de draailadder. Help mee met een spectaculaire brandbestrijdingsoefening van de ‘FeuerWer-brandweerlieden’ en wees getuige van adembenemende luchtacrobatiek!

 

Diego & Joanes
‘Diego & Joanes’ is een Frans duo, bestaande uit twee bijzondere karakters. Een vleugje Laurel & Hardy met een circustintje. De kunstenaarsfamilies van Diego & Joanes bliezen de artiesten nieuwe lucht in hun longen. Het resultaat is een voorstelling vol genereuze ideeën. Daarin ontstaat er een mix van comedy, jongleren, acrobatiek op de vrijstaande ladder, balanceerkunsten op de ‘rola rola’, livemuziek en interactie met het publiek!

 

Pieter Post
Helemaal niets doen is veel makkelijker gezegd dan gedaan! Kan dat wel, niets doen? Je doet namelijk altijd wel iets, ook als je helemaal niets doet. En hoe moeilijk is dat niets doen eigenlijk? Het is moeilijker dan iets doen, dat is een ding wat zeker is. Alvorens je tijd hebt om niets te doen is er altijd nog wel iets te doen. Maar zo kom je nooit toe aan niets doen. Je kunt rustig zeggen; niets doen is hard werken.

Neem de tijd, ga flierefluiten en flaneren. Een slecht geweten weerhoudt je van lummelen en lanterfanten. Lui zijn doet de tijd stil staan, laat je uitzoomen, dagdromen en vergeten. Als dat lukt kom je weer op krachten, op nieuwe ideeën en inzichten. Maak voortaan vaker gebruik van je sluimerende en verborgen talent om helemaal niets te doen. Laat de schildpad je tempo bepalen.

 

Martijn Martell
Ervaar hoe Martijn Martell met een vlotte babbel en vingervlugge handen bijvoorbeeld strip- en tekenfilmfiguren voor je neus laat verschijnen. Maar óók hoe hij horloges, portefeuilles en andere persoonlijke artikelen met een knipoog laat verdwijnen. Op een ontspannen wijze, weet hij de meest mysterieuze wonderen onder je ogen te laten gebeuren, waar nog lang over nagepraat zal worden.

 

De FUNFARE
De FUNFARE: een professionele minifanfare met veel humor, theater, en swingende muziek. 3 theatrale muzikanten marcheren behendig tussen de mensen door. Kleurrijk gekleed en altijd goed gemutst. Swingende grooves worden regelmatig onderbroken door silly walks, acrobatische toeren en dansjes. De FUNFARE: Wèl goed, maar wel gèk!

 

Kiddy Ride Police Patrol
De twee agenten van de bereden politie houden vanaf hun politiemotoren alles en iedereen scherp in de gaten. Handhaving en veiligheid in de openbare ruimte staat bij deze politiemannen hoog in het vaandel. Wandelende snelheidsovertreders worden geflitst, aan de kant gezet en direct onherroepelijk beboet. Publiek wordt staande gehouden en onderworpen aan een bijzondere blaastest, inspectie of controle. Theatrale politie-interventies van hoog en vermakelijk niveau!