Stralend weekend in hartje Nijverdal

“Water, zon en ijsjes. De beste ingrediënten om de opening van De Grotestraat tot een succes te maken.”

In het weekend van 29 tot en met 31 maart werd de Grotestraat heropend door de Hellendoornse wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis, Overijssels gedeputeerde Monique van Haaf, voorzitter Jan Scheppink van Op naar Nijverdal en directeur Herman Reinten van aannemer Dusseldorp. Zij hebben gezamenlijk de waterpartijen in de Grotestraat geactiveerd. Daarna genoten de vele tientallen aanwezige kinderen van het water. Een stralende middag op alle vlakken. En dat was vooral te zien op alle stralende gezichtjes van de spelende kinderen.

Voorafgaand aan de openingshandeling vond de openingssloop plaats. Gehuld in paarse T-shirts vormden ruim 200 basisschoolleerlingen een paars lint tijdens hun wandeling vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug over de Grotestraat naar het Henri Dunantplein, onder begeleiding van slagwerkgroep Advendo en wagens van Dusseldorp. Daar trad de streetdancegroep Joni Connect op, samen met vele kinderen.

De opening van de Grotestraat was de start van een feestelijk weekend in het centrum van Nijverdal. Zaterdag was het tijd voor de jaarlijkse modeshow, waarbij de diverse mode-winkels uit Nijverdal hun nieuwste voorjaarscollecties toonden. Op zondag 31 maart was het koopzondag in het centrum.

Hebben jouw kids ook een kleurplaat gekregen? Deze kunnen zij nog tot 13 april inleveren bij de VVV in Nijverdal.