Start/Finish Boels Ladies Tour in centrum Nijverdal

De Stichting Sportevenementen Hellendoorn-Nijverdal organiseert in samenwerking met wielervereniging CC’75 op vrijdag, 6 september 201 de etappe Nijverdal – Nijverdal in het kader van de BOELS LADIES TOUR 2019. Dit is een internationale etappewedstrijd voor de wereldtop van het vrouwenwielrennen.

Start en finish van deze etappe vinden plaats op de Grotestraat in Nijverdal, ter hoogte van de Meijboomstraat De rensters rijden vijf keer over de Sallandse Heuvelrug, passeren de finishlijn zes keer en sluiten de wedstrijd af met een plaatselijke omloop over de de Joncheerelaan, de Van Limburg Stirumstraat, de Oranjestraat, de Constantijnstraat, de Molenweg en de Smidsweg om uiteindelijk na 156.8 km te finishen op de Grotestraat.

Een en ander vindt plaats tussen 12.00 uur en 16.11 uur. De Grotestraat wordt op 6 september afgesloten tussen 08.00 uur en 18.00 uur in verband met op- en afbouw van de finishlocatie en de doorkomsten van de karavaan. Alle andere wegen worden in principe door politie en vrijwilligers zoveel mogelijk vrij gehouden voor het verkeer. Dit zal mogelijk enige overlast, dan wel vertraging, opleveren voor het verkeer. Zodra de mogelijkheid daartoe bestaat worden de wegen weer vrijgegeven.

Op het Henri Dunantplein komt onder andere een podium te staan en wordt gebruik gemaakt van een geluidsinstallatie.

Voor dit evenement is een vergunning verleend door de gemeente Hellendoorn. Na de koopavond op donderdag, 5 september 2019 worden de parkeerplaatsen langs de Grotestraat zoveel mogelijk afgelint om parkeren op vrijdag te voorkomen. De organisatie vraagt de bewoners vriendelijk om hun voertuigen op 6 september niet langs de rijbaan te plaatsen.

In geval van nood zullen alle hulpverleningsdiensten vrije doorgang krijgen en wordt, indien noodzakelijk, de koers stilgelegd.

Wij hopen op uw medewerking en zullen alles in het werk stellen om de overlast tot het uiterste te beperken. Bij vragen kunt u contact opnemen met de organisatie:

Email: jvannijen@solcon.nl
Tel: 06-23566722.