Schaatsplezier voor jong en oud

Deze winter wordt ons centrum weer omgetoverd tot dé wintersensatie van Nijverdal. Schaatsplezier voor jong en oud op Schaatsbaan Nijverdal, ook wanneer het niet vriest.
De schaatsbaan heeft altijd prima ijs en door aankleding met een knus winterterras, sfeerverlichting, kerstbomen, vuurkorven, glühwein en warme choco is het Henri Dunantplein van 8 december t/m 8 januari 2023 omgetoverd tot een waar winterparadijs.

De schaatsbaan wordt aangelegd op het Henri Dunantplein en is straks elke dag geopend, met uitzondering van Eerste Kerstdag, Oudejaars- en Nieuwjaarsdag.

Reuring en gezelligheid

De hele periode worden leuke activiteiten georganiseerd, waaronder schoolschaatsen, peuterschaatsen en de strijd om de curling cup. Woensdagmiddag is er discoschaatsen met DJ voor Jou en zaterdagmiddag de schlagerparade met medewerking van de dj’s Hanky Panky en Yellow Ed. Voor wie geen zin heeft om de ijzers onder te binden, maar toch wil genieten van de unieke sfeer, is het heerlijk toeven in de gezellige tipi bij de schaatsbaan. Het is er lekker warm en met regelmatige optredens van bands en koren is het er altijd beregezellig. Op donderdagavonden wordt de kennis van de deelnemers aan de pubquiz getest. De data zijn: donderdag 15, 22, 29 december en 5 januari. Je kunt meedoen in een team van maximaal 6 personen. Opgeven kan via www.grandcafetoitoi.nl/pubquiz.
Elke zondag is er livemuziek. Onder meer The Veldman Brothers, The Sofa Rockers, The Musketeers en Royal Americana komen optreden.

De strijd om de Curling Cup van De Ronde Tafel 175 wordt uitgevochten op maandag-, dinsdag- en woensdagavonden met de finale op vrijdagavond 6 januari. Aan deze competitie kunnen maximaal 64 teams deelnemen. Geef je op en maak er een gezellige avond van met je vrienden, collega’s, vereniging, kameraden of familie! Glühwein, muziek, kerstsfeer en samen op het ijs, winterse pret! Aanmelden kan via: https://eventix.shop/t7gr3amg.

IJspret voor de jeugd

Ook dit jaar kunnen basisscholen gebruik maken van de mogelijkheid om met de kids op gezette tijden te komen ‘school’schaatsen. Aangezien natuurijs niet te plannen valt, is dit een mooie kans om met hele klassen tegelijk het ijs op te gaan.
Op de woensdagen 28 december en 4 januari wordt het ijs tussen 9.00 en 10.00 uur vrijgemaakt voor de allerkleinste inwoners voor een uurtje peuterschaatsen.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de schaatsbaan? Volg ons dan op Facebook: www.facebook.com/schaatsbaannijverdal.
Klik hier voor de openingstijden en het volledige programma.

Kosten: Dagticket: 5 euro, 5 rittenkaart: 21 euro, 10 rittenkaart: 40 euro. Schaatshuur: 2,50 euro.
Tickets zijn verkrijgbaar via VVV of tijdens openingstijden schaatsbaan aan de kassa.