Inschrijving voor CURLING CUP geopend

De inschrijving voor de CURLING CUP is geopend! Dit jaar wordt de vierde editie van de CURLING CUP voor iedereen georganiseerd door Tafelronde 175 Hellendoorn/Nijverdal en Op Naar Nijverdal! De ervaring leert wel dat er erg veel belangstelling is, dus schrijf je snel in om zeker te zijn van een plek!

Hoe gaaf; curling voor het goede doel.

De strijd om de CURLING CUP leidt tot de finale op vrijdag 6 januari 2023.
Geef je op en maak er een gezellige avond van met je vrienden / collega’s / vereniging / kameraden of familie! Glühwein, muziek, kerstsfeer en samen op het ijs, winterse pret!

AANMELDEN??>>>>> https://eventix.shop/t7gr3amg

Hoe en wat? De CURLING CUP
Voor de CURLING CUP gelden de volgende voorwaarden:

Kosten per deelnemende team bedragen € 150,00
Teamsamenstelling; een Curlingteam bestaat in de meest ideale samenstelling uit 4 personen (i.v.m. de vier te werpen stenen). Bestaat je team uit 3 personen, dan gooit één speler twee keer. Bestaat je team uit vijf personen, dan zal je moeten rouleren. Het maximaal aantal teamleden is 8.
SPELREGELS CURLING CUP

Alle avonden starten de eerste wedstrijden om 19.00 uur en wij   om 22:00 uur.
Wedstrijdduur 20min waarvan 5 min. inspelen en 15 min. de wedstrijd.
De competitie bestaat uit 12 poules van 4 teams waarvan de eerste 2 teams per poule doorgaan naar de achtstefinale, vervolgens de kwartfinale daarna de halve finale en als afsluiter de Grande Finale op vrijdag 3 januari 2023 (zie schema onderaan deze pagina
Max. 42 deelnemende teams
De ijsbaan is opgesplitst in twee banen. Op elke baan spelen twee teams tegen elkaar. Er spelen dus 4 teams tegelijkertijd op de baan.
Er staan twee teams op de baan, die tegen elkaar een partij gaan spelen. Eén team speelt met de stenen met de kleur rood het andere team met de stenen met de kleur blauw. De kleurverdeling wordt vóór aanvang van de partij aangeduid door de IJsmeester. De teams gooien om de beurt een steen. Het lijkt op jeu de boules, maar dan op ijs. Dit gebeurt vier keer, elke speler heeft één steen. (in totaal in een partij worden er dus acht stenen gegooid). De steen wordt vanaf de werplijn in één keer naar de andere zijde van de baan geschoven en wel zo dicht mogelijk bij het middelpunt van de cirkel aan het einde van de baan. Na 8 stenen (4 rood en 4 blauw) wordt er bekeken welke kleur steen het dichtst bij het middelpunt ligt. Deze is de winnaar.
Wij spelen 3 games, er komt altijd een winnaar naar voren. Het team welke de winnende kleur gegooid heeft verdiend een punt. Zo spelen de teams in drie partijen (3 x 8 stenen) een wedstrijd. Het team welke van de drie partijen twee keer het meest dichtbij het middelpunt van de cirkel heeft gelegen wint. Zo kan een mogelijke uitslag zijn 2-1, 3-0. (als de wedstrijd niet binnen de 15min wordt uitgespeeld, wint het team met op dat moment de meeste punten)
Let op! Een steen die kantelt tijdens de worp of de achterzijde van de baan raakt, wordt niet meegeteld in de wedstrijd. Deze zal dan ook van de baan verwijderd worden.
Maximaal 4 deelnemers op de baan per game
DE VOORRONDES

De competitie bestaat uit kwalificatie-avonden en de finaleavond. Ieder team schrijft zich in voor de kwalificatie. De prestatie op deze kwalificatie-avonden is bepalend voor finalewedstrijden.
DE GRANDE FINALE

De finalewedstrijden brengen een uiteindelijke winnaar van de vierde CURLING CUP , een prachtige mogelijkheid om in de geschiedenisboeken terecht te komen. Uiteraard krijgt het winnende team een prachtige Curling Beker!
Waar gaat de opbrengst naartoe

De Ronde Tafel organiseert de Curling Cup om geld in te zamelen voor een goed doel. We hebben twee goede doelen. Het eerste goede doel is de ijsbaan in Nijverdal zelf. Hiermee sponsoren we een bedrag waardoor alle Nijverdallers gebruik kunnen maken van de IJsbaan tegen een kleine vergoeding.

Het tweede goede doel wordt wordt op de dag van de finale bekend gemaakt. Bij opgave kunt u een voorkeur aangeven voor een goed doel. Iedereen die meedoet kan dus een goed doel inbrengen / voorstellen. De helft van de opbrengst zal tijdens de finale avond worden uitgereikt in de vorm van een cheque aan dit goede doel.

Wat zijn de data?

Groepsfase:

Maandag 12 december 19.00 – 22.00 ·
Dinsdag 13 december 19.00 – 22.00 ·
Woensdag 14 december 19.00 – 22.00 ·

Optie maandag 19 december 19.00-22.00

Dinsdag 20 december 19.00 – 22.00 ·
Woensdag 21 december 19.00 – 22.00 ·

Dinsdag 27 december 19.00 – 22.00 ·
Woensdag 28 december 19.00 – 22.00 ·

Achtste- en kwartfinales:

Maandag 02 januari 19.00 – 22.00 ·

Optie Dinsdag 03 januari 19.00 – 22.00

Optie Woensdag 04 januari 19.00 – 22.00 ·

Halve- en finale:

Vrijdag 6 januari 2021 / 19.00 – 22.00:

Tijdens de groepsfase speel je met een team alle wedstrijden op één avond. Wanneer je de groepsfase wint speel je automatisch ook de Achtste finales. Mocht je deze ook winnen met je team dan speel je dezelfde avond nog de Kwartfinale. Daarna wordt het echt spannend dus als je de Kwartfinales wint dan strijd je in het nieuwe jaar in de Halve Finale en de winnaar daarvan speelt dezelfde avond nog de Grande Finale!