Geen Schaatsbaan in centrum Nijverdal

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 3 november jl. heeft Ondernemersvereniging Op Naar Nijverdal samen met de gemeente Hellendoorn besloten om de Schaatsbaan Nijverdal dit jaar af te lasten. Alles stond al in de startblokken: de baan lag klaar bij de leverancier en de vrijwilligers stonden te trappelen om aan de slag te gaan. “Helaas moeten we uit veiligheidsredenen toch besluiten het evenement te annuleren.”

Geen winterse sferen in het centrum, geen gezellige tipi, geen mooie schaatsbaan en geen duizenden bezoekers uit Nijverdal en de wijde regio. “Ontzettend jammer en met pijn in ons hart. De kinderen in ons dorp worden dit jaar al zo beknopt in hun mogelijkheden en we hadden ze dit schaatsplezier graag gegund, al was het op aangepaste wijze”, vertelt centrum-manager Manfred Körbl.

Manfred vervolgt: “De veiligheid van onze dorpsbewoners staat echter voorop en we hopen dat de genomen maatregelen tegen het coronavirus het gewenste positieve effect hebben. We verwachten dan ook in 2021 gewoon terug te zijn en maken ons gereed voor een mooi evenement. We kijken nu al uit naar de drukte en gezelligheid in hartje Nijverdal. Mede mogelijk door de vele plaatselijke ondernemers. Dus, op naar volgend jaar!”