Heropening Grotestraat wordt groots gevierd

Onze vernieuwde Grotestraat wordt op 29 maart officieel geopend. Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Het gehele weekend na de opening is het feest in het centrum van Nijverdal.

De Grotestraat heeft een complete metamorfose ondergaan tot ‘groene ruggengraat van Nijverdal’ met terrassen en waterpartijen. Inmiddels is dit in het straatbeeld al goed te zien. Met het in werking stellen van de nieuwe waterpartijen ter hoogte van het Henri Dunantplein wordt de Grotestraat officieel heropend op vrijdag 29 maart. Dit is tevens de start van een feestelijk weekend in ons dorp.

Gedeputeerde Monique van Haaf van de provincie Overijssel en wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis van de gemeente Hellendoorn verrichten samen de openingshandeling. Voorafgaand aan de openingshandeling vindt de openingsloop plaats. (Start om 15.30 uur). Gehuld in paarse T-shirts vormen basisschoolleerlingen een paars lint tijdens hun wandeling vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug over de Grotestraat naar het Henri Dunantplein. Ze worden daarbij muzikaal ondersteund. Op het plein staan springkussens klaar, waar de leerlingen naar hartelust kunnen springen. Ook treedt de streetdance groep Joni Connect op. Zij zullen onder andere samen met de basisschoolleerlingen een dans doen.

 

Voorjaarsmodeshow
Zaterdag 30 maart staat geheel in het teken van de nieuwste voorjaarsmode. Die dag worden in hartje centrum drie modeshow gegevens. De shows zijn om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Tussendoor is er leuk entertainment en genoeg tijd om meteen de winkels in te duiken om je favoriete items te scoren! De show kent een zeer groot aantal deelnemende modebedrijven met een grote diversiteit aan stijlen en merken. Voor jong tot oud en van klassiek tot trendy zal geshowd worden. En daarnaast zijn de laatste trends op het gebied van sportmode te zien.

 

Koopzondag
Op zondag 31 maart is het koopzondag in het centrum van Nijverdal. De winkels en supermarkten zijn die dag geopend. En het is deze keer extra gezellig met springkussens voor de kinderen en mobiel entertainment!

Om u extra te trakteren ontvangt u het hele weekend speciale koffiebonnen bij de Nijverdalse winkeliers. Goed voor een gratis kop koffie met iets lekkers erbij.

 

Speciaal voor onze kinderen wordt dit feestweekend een kleurplatenactie gehouden.
De kleurplaten komen bij de winkeliers te liggen.
Kinderen kunnen de kleurplaten inleveren bij de ZINiN bibliotheek. Daar worden ze geëxposeerd. Inleveren kan tot uiterlijk zaterdag 13 april 2019. Daarna zal kunstenaresse, Lidwien Rouweler, de mooiste kleurplaten uitkiezen.
Deze kleurplaten worden beloond met een prijs!