Informatie-avond Masterplan

Aan alle leden van Op naar Nijverdal.
Graag verwijs ik jullie via deze link naar de uitnodiging voor de informatie avond over het Masterplan Centrum dat de gemeente Hellendoorn houdt op 3 juli 2018.

Winkelpagina op website Toeristisch bureau

Vanuit de samenwerking met het Toeristisch Bureau Hellendoorn is op de website van de VVV een speciale winkelpagina http://www.vvvhellendoorn.nl/winkelen/ opgenomen. Op deze pagina’s is naast de diverse algemene informatie over het winkelen in Nijverdal elke winkel terug te vinden met een eigen pagina.
Uw informatie over de winkel, openingstijden en beeldmateriaal (min. 1MB) kunt u sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook voor het plaatsen van leuke, bijzondere aanbiedingen is er ruimte op de website.

Gastvrij, gezellig en vol initiatieven

Nijverdal is een mooie plaats centraal gelegen tussen Zwolle en Enschede, aan de rand van de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug, met een kleine 40.000 inwoners, een actieve en zeer sportieve gemeente. Getuige de vele sporthelden die Nijverdal voortbracht en de vele mooie sportevenementen die we hier rijk zijn. ook cultureel doet Nijverdal een flinke duit in het zakje; een heuse bioscoop, concertpodium en een prachtig theater bevinden zich midden in het totaal vernieuwde centrum. Een gemeente met heel veel (sport)verenigingen en stichtingen die voor en met elkaar ontzettend mooie initiatieven hebben ontwikkeld, met veel vrijwilligers die samen bergen kunnen verzetten.

HD plein

Ondernemers en gemeente concreet aan de slag in het Nijverdalse centrum

Vrijdagavond 9 februari kwamen ruim 50 centrumondernemers uit Nijverdal bij elkaar voor de startbijeenkomst Centrumontwikkeling Nijverdal. Het Masterplan voor het centrum is opgesteld, gemeente en winkeliervereniging ‘Op naar Nijverdal’ hebben in een convenant een samenhangend pakket maatregelen afgesproken. En nu gaan de verschillende partijen met elkaar concreet aan de slag.
Wethouder Jelle Beintema en Jan Scheppink, voorzitter van ‘Op naar Nijverdal’, praatten de ondernemers bij over de stand van zaken en de plannen. De inrichting van de Grotestraat wordt in een co-creatieproces met ondernemers en inwoners ter hand genomen, maar daar blijft het niet bij. Drie werkgroepen zijn van start gegaan, waarin ondernemers zich buigen over Vastgoed en Openbare Ruimte, Marketing en Professionalisering van Ondernemerschap.
Focus op identiteit
Concrete plannen zijn er bijvoorbeeld om binnen een jaar vier a vijf leegstaande panden in te vullen en om een marketingstrategie uit te werken, gebaseerd op het DNA, het onderscheidend vermogen, van Nijverdal. Retail- en indentiteitexpertTom Kikkert hield in dit verband een inspirerend betoog over consumentengedrag en het profileren van ondernemingen op identiteit.
Provinciale ondersteuning
Gedeputeerde Monique van Haaf was vrijdagavond aanwezig in Nijverdal en toonde zich enthousiast over het nieuwe elan in het Nijverdalse centrum. De provincie is onder de indruk van hoe, door een intensieve samenwerking tussen ondernemers en gemeente, het centrum van Nijverdal nieuwe impulsen krijgt. Mevrouw van Haaf maakte het enthousiasme van de provincie ook concreet door een subsidie van € 100.000,- vanuit Stadsbeweging.
Image00003

Convenant ondertekening

Dinsdagavond 2 februari 2016 werd door de Hellendoornse gemeenteraad unaniem ingestemd met het Masterplan. Dit plan behelst een zestal punten waarbij de herinrichting van de Grotestraat en het afschaffen van betaald parkeren de belangrijkste onderdelen zijn. Wethouder Thomas Walder en voorzitter Jan Scheppink ondertekenden het convenant. Tijdens de ondertekening klonk de muziek van Stef Bos met het nummer Samen staan we sterk. Een mooi vertrekpunt om gezamenlijk te werken aan een gastvrij dorp voor zowel inwoners als toeristen.
Ondertekening Convenant 4aweb

Ondernemersvereniging

Op naar Nijverdal is sinds 19 januari 2015 de nieuw opgerichte ondernemersvereniging en daarmee opvolger van Handelsbelangen. Dit nieuwe orgaan bestaat uit een dagelijks bestuur en een adviesraad. Deze adviesraad is een afspiegeling van alle stakeholders in het centrum, te weten winkeliers vanuit alle straten van het kernwinkelgebied alsmede horeca, zaterdag markt, VVV, st. Sportevenementen en de Gouden Winkelrand.

Lees meer